چگونه برنامهریزی کنیم؟
برنامهریزی یکی از راههای موثر برایافزایش تمرکزاست و ذهن شلوغ را مرتب می کند. به این ترتیب برنامهریزی یکی ازراههای رسیدن به موفقیت های بزرگ تحصیلی است. علاوهبراین با برنامهریزی درسی صحیح و مناسب، دیگر جای نگرانی وجود ندارد و شما میتوانید از تمام ساعات روز بهخوبی استفاده کنید و علاوه بر درس خواندن به سایر فعالیتها نیز بپردازید.
برنامهریزی درسی قدرت تصمیمگیری و اراده را بهخوبی تقویت میکند و همچنین با کمک برنامهریزی افراد یاد میگیرند که برای رسیدن به اهداف بلندمدت خود باید صبور باشند و در برابر سختی ها به خوبی مقاومت کنند. برنامهریزی استرس واضطرابرا از شما دور میکند و باعث میشود تا شما نگرانی در زمینهی درس خواندن نداشته باشید.
روش صحیح برنامهریزی درسی باید دارای مراحل زیر باشد:
1 – تعیین اهداف
مثلا هدف بلند مدت برای شما قبولی در کنکور یا امتحانات پایان ترم است و هدف کوتاهمدت مطالعه و رفع اشکال هر درس در طول ترم میباشد. برای مثال موفقیت در آزمونهای جمع بندی کانون هدف بلند مدت و کسب تراز بالا در آزمونهای دوهفته یکبار هدف کوتاه مدت است.
2 – گفتوگو
برای شخصیسازیِ برنامهی راهبردی و برای تنظیم برنامهی شخصی گفتوگو کنید. با پدر و مادر، پشتیبان، معلمان و دوستان خودگفتوگو کنید. شخصیسازیِ برنامهی راهبردی و تنظیم برنامهی شخصی کاری نیست که یکبار برای همیشه انجام شود. همیشه به برنامهی خودتان فکر کنید و به تدریح و با آزمون و خطا اشکالات برنامه را برطرف کنید و هفته به هفته آن را بهتر و بهتر کنید. برای این کار گفتوگو با دیگران به شما کمک میکند تا بهتر فکر کنید و تصمیمهای بهتری بگیرید.
3 – بررسی برنامهی راهبردی
برنامهی راهبردی آزمون در طول سال تحصیلی هماهنگ با برنامهی مدرسه تنظیم شدهاست و در ایام تابستانکه مدرسهها تعطیل است با دو محور نگاه به آینده و نگاه به گذشته طراحی شدهاست. نگاه به آینده برای آن که درسهای سال بعد را پیشخوانی کنید و نگاه به گذشته برای آن که درسهای سال گذشته را فراموش نکنید.
4 – شخصی سازی برنامه
در این بخش برنامهریزی درسی میتواند زمانمحور و یا تکلیفمحور باشد که در زمانمحور ابتدا باید ساعات روزانهی خود را تنظیم کنید و سپس هر درس و یا برنامه را در داخل ساعتهای مشخص شده بگنجانید. در تکلیف محور ابتدا باید درسهایی را که میخواهید بخوانید مبنا قرار دهید و سپس زمان مناسب برای هر درس را پیش بینی کنید. برای این بخش بهتر است از دفتر برنامهریزی کانون برای برنامهریزی دقیق شخصی مطابق با توانایی های واقعی خود استفاده کنیم. دفتر برنامهریزی باعث می شود ساعات مطالعه افزایش یابد.
5 – مطالعهی درسها به طور موازی
بسیاری
از دانشآموزان در برنامهریزی فقط تمرکز خود را بر روی یک یا دو درس
میگذارند. این اشتباه بزرگی است. چون اگر فقط روی یک یا دو کتاب تمرکز
کنید ذهن از خواندن مطالب تکراری خسته میشود. همچنین ممکن است بقیهی
درسها درست مطالعه نشود. بهتر است برای جلوگیری از افراط و تفریط، دفتر
برنامهریزی خود را به دقت و بعد از گفتوگو با پشتیبان پر کنیم تا
بتوانیم متعادل مطالعه کنیم. صفحهی182 دفتر برنامهریزی کمک میکند تا
شما به تعادل برسید .
- ۹۷/۰۶/۱۴